El procés de devaluació interna i retallades salarials sembla que encara no ha tocat fons a Catalunya. L'Enquesta Trimestral de Cost Laboral ETCL) difosa per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), constata que els treballadors catalans encadenen quatre trimestres de rebaixes del sou. En el darrer any, el salari brut mitjà d'un treballador a Catalunya (incloent hores extres i pagues extraordinàries) es va situar en 2.070 euros, un 1% menys que ara fa un any. Catalunya és, amb La Rioja (-2,8%) i Balears (-1,2%), un dels territoris de l'Estat on més es redueixen els salaris en termes anuals. Madrid (2.306 euros) i País Basc (2.213 euros) són les comunitats amb els salaris més elevats.

El salari és el principal component dels costos laborals que paguen les empreses. Segons l'INE, el cost laboral de les empreses per treballador i mes va arribar als 2.580,64 euros en el segon trimestre de l'any, la qual cosa suposa una caiguda del 0,1% respecte al mateix període de 2013.

Respecte als costos no salarials, el descens va ser del 0,5% (651 euros), a causa que les percepcions no salarials es van retallar el 13,9% (78,39 euros), per les menors indemnitzacions per acomiadament o per fi de contracte, pagaments compensatoris, roba de treball o selecció de personal.

Aquest descens de les percepcions no salarials, al costat de la caiguda del 6,3% de les subvencions i bonificacions (9,9 euros), van compensar l'increment de l'1,5% que van experimentar les cotitzacions obligatòries a la Seguretat Social (582,6 euros). El cost laboral per hora va créixer el 3,5%, un increment que contrasta amb el descens del cost per treballador i es va deure a la caiguda del nombre d'hores efectives de treball, ja que la Setmana Santa es va celebrar en el segon trimestre mentre que l'any 2013 va caure en el primer.