La tímida reactivació de l'economia i del mercat de treball ha comportat també un increment dels accidents laborals. Segons dades del departament d'empresa i Ocupació, entre els mesos de gener i agost, a Girona s'han registrat 5.220 accidents de treball, el que suposa un increment del 4,6% respecte en el mateix període de l'any passat. Del total d'accidentants, 4 van morir i 33 van resultar ferits greus.

Per comarques, destaquen els augments dels accidents laborals a la Selva i la Cerdanya, ambdós amb un 25% més de baixes que en el mateix període de l'any passatt En canvi, a l'Alt i el Baix Empordà, i al Pla de l'Estany es registren menys accidents.

L'increment de la sinistralitat laboral a les comarques de Girona segueix la tendència del conjunt de Catalunya, on l'increment de la contractació laboral ha provocat també un increment de les baixes per accident.

No obstant això, els accidents creixen més que no pas l'ocupació creada. En aquest sentit, l'índex d'incidència, una taxa que relaciona el nombre d'accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, creix tant a Girona com en el conjunt de Catalunya.

Per primer cop en molts mesos, Girona ha deixat de ser la demarcació catalana on hi ha més accidents, ja que el creixement de la sinistralitat a Lleida (un 12%) en el que va d'any situa les empreses lleidatanes com les més perilloses pels seus treballadors.

Abans de l'estiu, coincidint amb el dia internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, el sindicat CCOO de Girona alertava que la reforma laboral havia contribuït a fer encara més crues les dades de sinistralitat, sobretot, perquè "ha facilitat que les empreses puguin prescindir de treballadors i acomiadar plantilla".

Les dades demostren que l'estabilitat laboral ajuda a reduir la sinistralitat. Així, entre els treballadors amb contracte fix, els accidents cauen aquest any un 0,3% mentre que entre els que tenen contracte temporal augmenten un 16,2%.