Els nous bitllets de deu euros corresponents a la sèrie 'Europa', que compten amb noves i millorades característiques de seguretat que dificulten encara més la seva falsificació, han començat avui dimarts 23 setembre a circular en tots els països membres de la unió monetària.

El Banc Central Europeu (BCE) continua així amb el seu pla per llançar la segona sèrie de bitllets d'euros, més de deu anys després de l'entrada en vigor de la moneda única, que es va iniciar amb la posada en circulació el 2 de maig de 2013 dels de cinc euros.

En aquesta línia, la institució presidida per Mario Draghi anirà introduint progressivament durant els propers anys la resta dels bitllets de la sèrie 'Europa' en ordre ascendent.

Encara que els nous bitllets de deu euros s'assemblen als emesos el 2002, amb l'arriba de la sèrie 'Europa' se'ls ha donat un "nou aire" i se'ls ha dotat de noves i millorades característiques de seguretat.

Per exemple, igual que en el nou bitllet de cinc euros, inclouen un retrat del personatge de la mitologia grega Europa en l'holograma i en la marca d'aigua.

D'aquesta manera, els bitllets es podran comprovar fàcilment, igual que els de la primera sèrie. A més del retrat d'Europa en l'holograma i la marca d'aigua, els bitllets inclouran un nombre el color canvia del verd maragda al blau fosc quan s'inclina.

Així mateix, els bitllets de menor denominació de la sèrie Europa seran més duradors, ja que compten amb una capa protectora, de manera que necessitaran ser reemplaçats amb menys freqüència, reduint el cost i l'impacte en el medi ambient.

El BCE defensa que els bitllets en euros són "un símbol tangible" de la Unió Europea, que ha contribuït a unir milions d'europeus en tota la seva diversitat. Actualment 334 milions de persones utilitzen l'euro en divuit països.

El membre del Comitè Executiu del BCE, Yves Mersch, va destacar, en un comunicat, que és "essencial" que tots els que utilitzen bitllets en euros puguin seguir fent-ho amb "absoluta confiança". "Per aquest motiu estem introduint la sèrie Europa", ha indicat.