El mercat immobiliari gironí es torna a animar. Com a mínim és el que indica l'estadística del Ministeri de Foment a partir de les comunicacions que reben dels notaris, que certifica el millor inici d'any dels últims qutre exercicis. Segons les dades facilitades ahir, en el primer semestre de l'any es van tancar prop de 3.900 compravendes d'habitatge, un 17% més que els primers sis mesos de l'any passat. Bona part de l'increment de l'activitat s'explica per l'augment de les compres per part d'estrangers. Aquest col·lectiu acapara prop d'un 40% de les operacions i en la primera meitat de l'any ha comprat un 25% més d'habitatges a Girona que en el primer semestre de 2013. Els nacionals, han comprat un 11% més d'habitatges a Girona que l'any passat.

I els estrangers compren, sobretot, habitatge a la costa. Roses continua essent amb diferència el municipi giorní amb més activitat immobiliària. Durant els primers sis mesos de 2014, s'hi van vendre 350 habitatges. A continuació se situa Girona, la capital de la demarcació, amb 286 operacions. La resta de localitats amb més vendes estan, en la seva majoria, situades a la Costa Brava: Castelló d'Empúries (269 compres), Lloret (208), o Castell-Platja d'Aro (182).

En el conjunt de l'Estat, la compravenda d'habitatges es va disparar un 12% en el segon trimestre de l'any pel que fa al mateix període de 2013, la segona pujada trimestral consecutiva que experimenta aquest indicador i el millor segon trimestre des de 2010, segons les últimes dades del Ministeri de Foment. De fet, per trobar un segon trimestre amb més transaccions cal remuntar-se al quart trimestre de 2010.

Malgrat l'increment registrat, el nombre de transaccions continua lluny del màxim trimestral que va aconseguir en el segon trimestre de 2006, quan les transaccions immobiliàries van arribar a comptabilitzar 251.649 operacions, un 63,7% més que en l'actualitat.