L'economia dels Estats Units va créixer en el segon trimestre de 2014 a un ritme anual del 4,6%, la major pujada des de 2011, va informar ahir el Govern.

L'alça del producte interior brut (PIB) en el segon trimestre, anteriorment calculada pel Departament de Comerç en un 4,2%, es va deure principalment a l'augment de les exportacions i a l'estímul rebut per la inversió empresarial.

En el segon trimestre, la despesa dels consumidors, considerat l'autèntic motor de l'economia nord-americana, ja que representa més de dos terços del PIB, va augmentar a un ritme anual sostingut del 2,5%.

En el primer trimestre de l'any l'economia havia sofert una contracció del 2,1% a causa principalment a l'atonia del consum durant un hivern que va resultar particularment dur.

La major pujada en el segon trimestre es va registrar en la inversió empresarial, amb una despesa en infraestructures, com oficines i fàbriques, que va pujar del 9,4% calculat abans a un 12,6%, i la despesa en maquinària va ser revisat a l'alça d'un 10,7 a un 11,2%.

La pujada registrada en el sector de les exportacions es va situar en un 11,1% en el trimestre, l'augment més fort en tres anys.

No obstant això, les existències de les empreses es van mantenir estables, valorades en 84.800 milions de dòlars, una xifra alta que podria conduir a una desacceleració del creixement del sector empresarial de cara al tercer trimestre.

A causa de la pobra dada d'activitat econòmica del primer trimestre, es calcula que el PIB nord-americà creixerà en tot l'any entorn del 2,1%, molt similar al 2,2% registrat en tot el 2013.