La fàbrica de Torraspapel a Sarrià de Ter va deixar ahir de produir paper. Es posava fi a una història iniciada fa 73 anys i dos mesos, quan la família Torras va posar en marxa la primera màquina paperera al municipi. Amb l'aturada definitiva de la màquina, una quarentena de treballadors van viure ahir la seva última jornada laboral a Sarrià. Se sumen als més de cinquanta que ja han abandonat la planta fruit de l'acord tancat amb la companyia, que el passat 30 d'abril va anunciar el tancament del que va ser el buc insígnia de l'empresa. Des d'ara i fins a final de mes, la trentena de treballadors que encara que deden a les instal·lacions de Sarrià -bàsicament en les seccions de tall i manipulació- aniran deixant progressivament els seus llocs de treball.

El tancament de la factoria ha afectat 132 treballadors, dels quals 73 s'han recol·locat en altres plantes del grup, 36 de més de 55 anys s'han inclós dins un pla de rendes fins que es jubilin, i a 23 se'ls ha rescindit el contracte amb una indemnització des de 35 dies per any i 24 mensualitats.

Els treballadors recol·locats han anat a parar a les plantes de Saragossa (15), Almazán (13), Sant Joan les Fonts (34), les oficines de Barcelona (2), el magatzem de Sils (4), els laboratoris de Sarrià (4) i la planta de Condat a França (1)

Nicolás Juárez, president del comité d'empresa, era dels treballadors que ahir va viure el seu últim a la fàbrica de Sarrià de Ter, en la que ha treballat disset anys. "Per a mi i per a molts, avui és un dia difícil. Som molts els que hem passat la pràctica totalitat de la nostra vida laboral a la fàbrica", va explicar.

Homenatge als treballadors

Avui, a les sis de la tarda, en el marc de la Fira del Paper que se celebra a Sarrià, s'ha preparat un homenatge als treballadors del sector. De ben segur que serà un punt de trobada per bona part de la plantilla de la Torras. L'acte comença a les sis de la tarda a l'Edifici El Coro.