La Generalitat modificarà la llei catalana del taxi per immobilitzar tres mesos els cotxes de l'aplicació de transport de passatgers entre particulars Uber i la resta de vehicles que practiquen una competència deslleial al taxi, sanció que se sumarà a la multa de 4.001 euros ja existent.

El canvi per immobilitzar els vehicles s'inclourà a la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2015 en la que està treballant el Govern català, segons explica el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

Fins ara, els Mossos d'Esquadra o la Guàrdia Urbana només podien obrir un expedient al particular que exerceix com a taxista sense disposar de llicència, però no podien immobilitzar el vehicle.

Això ha donat lloc, segons explica Padrosa, que un mateix conductor multat al matí fos "caçat" novament a la tarda.

Padrosa avança també que la Direcció General de Transports i Mobilitat ha obert altres expedients d'infracció més a Uber des que va començar a operar a Barcelona a l'abril, amb la qual cosa la companyia ja suma 150 expedients.

Els expedients generen una doble sanció, una per al conductor del vehicle i una altra per a Uber per oferir serveis de transport sense comptar amb llicència, de 4.001 euros cadascuna.

Tot i això, el camí perquè la Generalitat pugui cobrar les multes es preveu llarg perquè quan fa uns mesos es van imposar les primeres actes d'infracció a Uber, la companyia va anunciar que presentaria al·legacions i recursos a totes les multes, cosa que de moment ha complert.

En paral·lel, la Generalitat manté l'ordre administrativa de cessament d'activitat immediata per a Uber, ja que entén que no compleix amb la normativa de desenvolupament de l'activitat econòmica sectorial.

Padrosa també manté la proposta que ja va fer a Uber quan la plataforma va aterrar a Barcelona, que passava per intentar encaixar en la legislació sobre transport públic el servei que presta l'aplicació amb la condició que Uber frenés la seva expansió i retrocedís al moment de la seva arribada a la ciutat.

El nombre de conductors d'Uber que circulen a dia d'avui pels carrers de Barcelona no se sap amb certesa. La Generalitat no disposa de dades per realitzar un càlcul, i la plataforma assegura que no revela mai aquestes dades. No obstant, els taxistes de l'associació L'Elit, la que s'ha mostrat més bel·ligerant en les seves protestes contra aquesta aplicació, calculen que hi ha entre 700 i 800 els conductors d'Uber a la capital catalana.