El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG) alerten que el procés de liberalització i desregulació que impulsa l'Estat en els col·legis professionals farà incrementar els treballs no qualificats en l'àmbit tènic. El CETIG impulsa una campanya per alertar de la importància del visat col·legial, conjuntament amb una vintena de col·legis i associacions professionals catalanes

Narcís Bartina, degà del Col·legi creu que "davant la progressiva liberalització del mercat, cal defensar el dret de la societat a poder contractar un tècnic competent amb garanties que tingui la formació adequada i l'habilitació necessària per dur a terme l'encàrrec professional".

Segons la seva opinió, un dels mecanismes de major efectivitat per a la protecció del ciutadà i l'usuari dels serveis dels professionals tècnics és el visat o certificat d'actuació professional. "Un sistema de validació documental dels seus treballs que dóna garantia d'integritat, habilitació, cobertura de responsabilitat civil i habilitació específica per al seu àmbit d'actuació", asseguren.