FNAC ha inclòs en el seus plans d´expansió la ciutat de Girona. Fonts de l´empresa van explicar ahir que poder obrir un establiment a la capital gironina és «un desig» i que ha identificat les ciutats on la marca «encaixaria». En aquest sentit, Girona és una d´aquestes poblacions. No és però l´únic municipi on la cadena vol ubicar- se, segons van informar ahir fonts de la distribuïdora de tecnologia i productes culturals.

Aquestes mateixes fonts van evitar pronunciar-se sobre si aquest interès pot materialitzar-se en una obertura propera en el temps o si ja s´han buscat possibles edificis per poder implantar-se a Girona. Simplement van detallar que aniran obrint establiments a les diferents poblacions, en funció de les oportunitats de compra que vagin apareixent en les diferents poblacions, la gran majoria de les quals són capitals de província.

Malgrat que fa temps que es parla de la possibilitat que FNAC aterri a Girona, la cadena no havia deixat mai tant clar aquest objectiu. De fet, fa uns mesos, la cadena va assenyalar que vol seguir invertint i creixent a l´Estat, on actualment disposa de 24 establiments. Aquell dia va informar que tenia la intenció d´obrir botigues més petites, d´entre 300 i 1.000 metres quadrats, i en un format més de proximitat amb el client.

Aleshores, l´empresa no va citar que la ciutat de Girona estigués al mapa de l´expansió que preveu fer, en un futur, la cadena. Una opinió, que ara, hauria canviat. Precisament al desembre obrirà un establiment amb aquest format, a Valladolid. La cadena francesa està present en vuit països a través de 156 botigues que en conjunt facturen més de 4.000 milions a l´any i sumen 16.700 treballadors.