Els tres projectes de llei de la reforma fiscal del Govern (IRPF, IVA i Societats) van ser aprovats ahir amb competència legislativa plena per la Comissió d'Hisenda del Congrés gràcies als vots majoritaris del PP, que va pactar amb els grups una desena de canvis, la majoria amb CiU i PNB. El grup popular va transaccionar 11 esmenes (tres en el projecte d'IRPF, quatre en el d'IVA i quatre en el de Societats), a les quals se sumen les esmenes formulades pel mateix PP.

CiU destaca entre les esmenes pactades la que deixa exempts d'IVA els serveis d'atenció a infants en centres docents durant el menjador escolar o en aules de guarderia fora de l'horari lectiu. Entre altres canvis acordats hi ha el que els autònoms puguin aplicar com a despesa, la totalitat de les aportacions per contingències comunes a mutualitats alternatives al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) o l'exempció d'IRPF de les beques per a recerca concedides per fundacions bancàries. També una reducció del 85% a la base imposable de l'impost especial sobre l'electricitat per a les activitats industrials en què l'electricitat consumida representi almenys el 6% del valor de producció, com és el cas de la fabricació de paper i cartró.

A més també es va decidir establir un règim transitori per no perdre fins a 2018 la deducció del 40 per cent de les prestacions percebudes de plans de pensions privats.