El mercat immobiliari de luxe està repuntant. Com a mínim això és el que demostren les xifres de la immobiliària Engel & Völkers, especialitzada en el segment de gamma alta. El grup va explicar ahir que el seu negoci a Espanya s'ha incrementat aquest any un 21%, una xifra en la qual té molt a veure el comportament de Catalunya, que lidera el creixement.

A les comarques gironines, Engel & Völkers destaca l'evolució favorable de les vendes en emplaçaments com la Cerdanya i Empuriabrava. En el primer cas, les vendes s'hi han duplicat aquest any, sobretot gràcies als compradors catalans. Afegeixen que la comarca pirinenca disposa d'una àmplia oferta, que va des d'apartaments a grans cases, amb preus mitjans que oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros per metre quadrat, si bé en algunes zones més exclusives, pot arribar a ser més elevat. D'Empúriabrava, la immobiliària destaca l'estabilitat de preus i que el client francès acapara més del 70% de les compres.

Inversors internacionals

L'informe d'Engel & Völkers es va fer coincidint amb la presentació del Barcelona Meeting Point. el president d'aquest saló immobiliari, Enrique Lacalle, va destacar que la presència "massiva" dels fons d'inversió internacionals en aquesta edició, que se celebrarà del 29 d'octubre al 2 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, és símptoma de la captació d'inversions que està aconseguint Espanya.

Més enllà del paper dels fons internacionals, que especialment en l'últim any han adquirit importants carteres d'actius en mans de la banca, Lacalle va ressaltar que el Meeting Point seguirà intentant captar inversors particulars xinesos i russos, però dedicarà "més atenció" als inversors de països com Anglaterra, França, Alemanya, Suïssa o Itàlia, que tradicionalment han tingut més pes en la compra de pisos a Espanya.