El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar ahir que el Govern està dissenyant la forma en què comunitats i ajuntaments podran finançar-se "sense sobrecost" i amb les mateixes condicions de finançament del Tresor Públic. Montoro no va aclarir si això suposarà alguna contrapartida o pèrdua de competències per part d'aquestes administracions.

En la seva intervenció en la Intermunicipal del PP, Montoro va explicar que s'està "dissenyant l'operativa" per engegar aquesta mesura, que permetrà als ajuntaments i a les administracions regionals gaudir del mateix finançament del Tesoro, que està en "mínims històrics" gràcies a la recuperació de la confiança per part dels mercats.

Es tracta, va explicar, d'"estendre" i "optimitzar" al màxim aquest benefici que suposa gaudir de la "reputació i credibilitat als mercats" perquè les administracions locals també se n'aprofitin i puguin finançar-se sense sobrecostos.

En una conversa informal amb periodistes posterior a la seva intervenció, Montoro va recordar les dificultats que tenen nombroses administracions per acudir als mercats, per aquest motiu s'estigui dissenyant aquest instrument per "abaratir per a tots" el cost del finançament. Montoro va dir que s'està revisant el tipus d'inversions que poden fer els ajuntaments, de manera que s'ampliarà el ventall perquè els qui hagin complert els objectius d'estabilitat pressupostària puguin destinar els seus superàvit a fer inversió.