El president del Govern, Mariano Rajoy va assegurar ahir que Espanya ha sortit de la recessió, però va puntualitzar que no es podrà dir que la crisi ha quedat enrere "fins que les xifres de l'atur no es redueixin substancialment" ja que es considera que la taxa d'atur és encara "insuportable".

Rajoy es va referitr a les dades de l'atur durant el discurs de cloenda de la XVII edició del Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, un dels principals fòrums econòmics del país.

"Hem sortit de la recessió, sí, però no podrem afirmar sense embuts que hem sortit de la crisi fins que la xifres de desocupació no es redueixin substancialment", va afirmar Rajoy davant el mig miler dels empresaris assistents al congrés.

El cap de l'Executiu va destacar que el Govern "no es pot permetre el luxe de l'autocomplaença, perquè les xifres de l'atur, encara que minvades, es mantenen en nivells insuportables", ja que la taxa d'atur està en el 23,7 per cent de la població activa.

Segons Rajoy, els esforços i reformes empresos en els últims anys comencen a "donar resultats" ia aconseguir un "canvi de rumb" que ja és perceptible per a la ciutadania.

Rebaixa d'impostos

Amb vista a la pròxima legislatura, Rajoy va avançar el seu propòsit de tornar a plantejar "una nova rebaixa d'impostos" en ser ferm defensor que "els diners en mans de la gent es gasta millor".

També va anticipar que incidirà en el control de la despesa pública i en les reformes estructurals, davant dels que advoquen per suprimir la reforma laboral o revisar el model elèctric, en al·lusió al PSOE.

El president del Govern espanyol es va mostrar convençut que el procés de reformes no s'alentirà tot i que l'any que ve estan previstes les eleccions municipals i autonòmiques al maig i les generals al novembre.

Segons el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, és "capital" que Espanya segueixi el procés de reformes, però també a Europa, en àmbits com la unió bancària i fiscal, el mercat energètic comú i l'enfortiment del procés d'integració.

Crítiques a Pedro Sánchez

D'altra banda, el president de Pikolin i antic president de l'Institut de l'Empresa Familiar, Alfonso Solans, va criticar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per voler recuperar l'impost de patrimoni i imposar més gravàmens a els qui tenen majors rendes.

Segons Solans, suprimir l'impost sobre el patrimoni és un dels grans beneficis que ha aconseguit l'empresa familiar els últims anys.