El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que va presentar Catalunya Caixa contra la indemnització per acomiadament de l'expresident Adolf Todó i l'exconseller delegat Jaume Masana, una sentència que l'entitat recorrerà, segons van explicar fonts del FROB. D'aquesta manera, el TSJC confirma una sentència del 4 de març, d'un jutjat social de Barcelona, que establia que Todó i Masana havien de ser readmesos en els seus càrrecs o bé ser indemnitzats amb 600.000 euros cadascun per acomiadament improcedent.

Tots dos van ser acomiadats sense dret a indemnització al maig del 2013 pel FROB, que es va fer càrrec de Catalunya Caixa, després de cinc anys de gestió de l'entitat i de rebre 12.000 milions d'euros per ser rescatada. Davant la citada sentència, l'entitat, que és la que més ajudes ha rebut en termes d'actius, pot presentar un recurs davant la Sala social del Tribunal Suprem, cosa que farà, segons han precisat fonts del FROB.

El recurs

El citat recurs, segons indica la sentència, ha de presentar-se en els deu dies següents a la seva notificació, datada el 6 de novembre. La citada sentència a més imposa unes costes pel recurs a Catalunya Caixa, "de 400 euros, en concepte de minuta a cadascun dels lletrats de les parts contràries", fet que suposa un total de 800 euros. Segons es recorda en la sentència, en les cartes d'acomiadament de tots dos exdirectius, l'entitat explicava que tots dos havien ocupat llocs de poder quan es va constituir aquesta entitat -fruit de la unió entre les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa- i quan, després del seu procés de recapitalització i resolució, el FROB va passar a ser el titular del cent per cent de les accions del banc.

A més, en les esmentades cartes, el FROB justificava els acomiadaments "disciplinaris" de tots dos per "un incompliment greu i culpable de les seves funcions". Se'ls atribuïa una actitud d'"enfrontament i oposició reiterada a les decisions, criteris i estratègies adoptades en el banc", per part del màxim accionista el 2012 i 2013, com era el FROB.