Nombre d'empreses

Girona comptava al 2013 amb 3.089 empreses exportadores, de les quals només un miler venen a l'estranger de forma regular. És la xifra més alta des de 2010. Entre les pimes, el sector químic és el que presenta un percentage més alt d'empreses exportadores. Una de cada quatre exportadores gironines va començar a vendre a l'estranger abans de 1985.

Contingut tecnològic

El 56% de les exportacions corresponen a productes de baixa intensitat tecnològica, un percentatge molt superior a la mitjana catalana. Bàsicament són productes alimentaris, que tenen l'avantatge que, en ser de primera necessitat, estan més protegits davant les crisis.

Els beneficis d'exportar

Segons Pimec, les pimes gironines que exporten facturen 5 vegades més i ocupen de mitjana més del triple de personal que les que no ho fan. Els seus actius i capacitat d'endeutament també són superiors.

Les pimes fan els deures

L'elevat endeutament de les empreses ha estat un dels seus frens a l'hora d'afrontar la crisi. En aquest sentit, les pimes gironines han fet els deures, i el seu ràtio d'endeutament (51%) s'ha reduït deu punts des de l'inici de la crisi. A Girona, el sector primari és el més endeutat.