El director general de la Fundació Bancària La Caixa i director general adjunt de CaixaBank, Jaume Giró, va afirmar ahir "amb orgull" que la crisi que ha viscut Espanya en els últims sis anys "hagués estat molt pitjor sense La Caixa".

En una trobada organitzada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Giró va explicar que el seu banc ha fet possible que més de 133.000 famílies espanyoles hagin pogut seguir vivint en les seves cases malgrat no poder pagar la hipoteca, ja que, segons va assegurar, el banc no ha dut a terme processos de desnonament.

A través de l'Obra Social de La Caixa, a més, l'entitat ha destinat important sumes de diners a la lluita contra la pobresa infantil i ha ajudat gent anciana sense recursos, entre altres línies d'actuació.

En l'àmbit financer, Giró va destacar que CaixaBank no només no ha necessitat ajudes públiques, a diferència d'altres entitats, sinó que a més ha aportat al sistema 3.000 milions d'euros.

"No som un banc més", va apuntar Giró, que va assegurar que La Caixa aposta "de veritat" per l'obra social i que intenta sempre fer la seva feina "ben feta". "I si ens equivoquem, intentem rectificar", va afegir.

El directiu de CaixaBank va reconèixer que el sector bancari ha vist minvada la seva imatge i prestigi els últims anys, ja que ha estat acusat de ser el culpable de la crisi, de falta de integritat i honestedat i de falta de capacitat de reacció.

"Aquesta és la visió que es té del sector. El ciutadà pensa que el sector financer en conjunt ha estat un desastre", va indicar Giró, que va lamentar que "molta gent" posi a totes les entitats "en el mateix sac". "Però no tots som iguals", va reivindicar.

En la seva conferència, a la que van assistir unes 150 persones, el directiu de La Caixa va comentar que el nivell de confiança de la ciutadania cap a les principals institucions, acusades de corrupció i falta de lideratge, ha caigut dràsticament.

A Catalunya, el sector financer tampoc se salva d'aquesta visió negativa i els ciutadans situen en el nivell més baix de valoració a polítics i banquers, segons les últimes dades del Baròmetre d'Opinió Política del 2014 realitzat pel Centre d'Estudis d'Opinió.

"Amb la que està caient no podia ser d'una altra manera. En la classe política, tan necessària com la financera, la gent generalitza i és molt difícil que en un moment com el que vivim es pugui separar el gra de la palla", va manifestar.