La UGT de Catalunya va presentar ahir una queixa al Síndic de Greuges contra el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) pels expedients sancionadors oberts a milers d'aturats per infraccions comeses fa un any i mig quan cobraven la prestació per desocupació.

L'administració acusa aquests desocupats de no haver renovat la demanda d'atur i les sanciona amb un mes de pèrdua de la prestació concedida al seu dia i ja consumida. El SOC ha sancionat treballadors que no van segellar la renovació d'atur en una ocasió.

La UGT considera que "la Generalitat viola el principi de seguretat jurídica, per l'aplicació de la normativa amb retroactivitat, i de legalitat de l'Administració". ja que actulment aquesta conducta no és sancionable. UGT considera que amb aquesta actuació l'administració "causa un perjudici clar i desproporcionat als afectats, penalitzant-los gairebé dos anys després, per un supòsit que ja no és punible i sense tenir en compte que aquests treballadors probablement ja hauran esgotat l'atur i no tinguin una altra font d'ingressos".