Cañigueral, principal grup carni de les comarques gironines i un dels més potents de l'Estat es reestructura. L'operació corporativa, avançada ahir per Expansión, té com a protagonista Frigorífics Costa Brava. En aquesta companyia de Riudellots, les famílies Cañigueral, Planagumà i Abras compartien accionariat, a parts iguals. Ara, els Planagumà i Abras s'han incorporat a l'accionariat del Grup Cañigueral (un 10% cada una), que passa a controlar la totalitat de Frigorifics Costa Brava.

Frigorífics Costa Brava sacrifica 11.000 porcs diaris i ha estat la primera empresa espanyola que va aconseguir la homologació per exportar carn de porc blanc als Estats Units.

Inversió de deu milions

Recentment la companyia ha posat en marxa una nova inversió de deu milions d'euros per incrementar la seva capacitat de sales de congelació destinat a emmagatzemar producte per a l'exportació.

Precisament, el grup ha aconseguit compesar el tancament del mercat rus amb l'increment de les vends al mercat japonès, Corea i Filipines.

Fundat a Cassà de la Selva als anys 60, el grup va tanar l'any 2013 amb una facturació global de 485 milions d'euros, una producció de 252 milions de quilos i 1.440 treballadors. Al marge de Frigorífics Costa Brava, el grup està formrt per Embutidos Monter -productor d'embotits curats de porc i gall dindi i interproveïdor de Mercadona i Coopecarn -especialitzada i líder en el mercat europeu en producció de carn marinada.