L'operadora britànica British Telecom (BT) va confirmar ahir que existeixen negociacions "molt preliminars" amb Telefónica per a una possible operació que inclouria l'adquisició d'O2, la filial al Regne Unit de la companyia espanyola.

La companyia revela l'interès dels seus accionistes en "dos operadors de xarxes mòbils en el Regne Unit, un dels quals és O2", per a una possible transacció "en la qual BT adquiriria el seu negoci de mòbils al Regne Unit", va assenyalar British Telecom en un comunicat.

Va precisar que totes les converses es troben en una fase molt preliminar i no hi ha cap certesa que l'operació es pugui concretar".

El grup britànic va subratllar que està "al corrent" de les informacions aparegudes en mitjans espanyols que apunten al fet que ambdues operadores estudien una aliança estratègica que inclouria la venda d'O2 a canvi d'un paquet accionarial a British Telecom del20 %.

"Continuem desenvolupant els nostres propis plans per millorar els serveis mòbils a empreses i consumidors particulars", va explicar BT, i va afegir que "explora maneres per accelerar" aquests plans, inclosa una eventual "adquisició d'un operador de xarxa mòbil al Regne Unit".