Empreses i entitats gironines han contractat 254 discapacitats entre els mesos d'agost i octubre, el que suposa un creixement del 53% respecte el mateix període de l'any passat. Girona lidera el creixement de la contractació d'aquest col·lectiu a Catalunya el darrer trimestre segons l'estudi difós ahir per la Fundació Randstad coincidint amb la celebració, demà, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat..

L'estudi comparatiu elaborat per Fundació Randstad detecta un augment de la incorporació d'aquests professionals al mercat laboral a través de la contractació indefinida i temporal. Aquest increment anual arriba al 25% en el conjunt de Catalunya i del el 21% en el conjunt de l'Estat.

En termes absoluts, Andalusia i Madrid han estat les dues comunitats autònomes que més contractes han realitzat. Aquestes dues comunitats autònomes han realitzat més 6.600 contractes a professionals amb discapacitat, dels quals 3.146 s'han generat a Madrid i 3.550 a Andalusia. La segueixen Catalunya amb 2.927, País Basc amb 1.828 i la Comunitat Valenciana amb 1.771.

Tot i que la temporalitat entre els treballadors amb discapacitat és la modalitat contractual més emprada al mercat laboral, Randstad conclou que Catalunya va ser el territori amb un major volum de contractes indefinits en el tercer trimestres de 2014.

Centres gironins a Colòmbia

D'altra banda, tretze entitats del tercer sector social i de l'economia social i cooperativa viatgen a Bogotà de l'1 al 5 de desembre en la primera missió prospectiva destinada específicament a organitzacions d'aquest sector que desenvolupen activitats empresarials amb finalitats socials.

Entre les entitats que participen en aquesta missió organitzada per la Generalitat hi ha les gironines Fundació Ser.gi, Suara Serveis, i la Fundació Ramón Noguera. Aquesta última treballa per garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual oferint-los els suports individualitzats necessaris en els àmbits del benestar personal, la participació social i l'autodeterminació. L'objectiu que busca en aquesta acció internacional és "aportar a les entitats colombianes el coneixement que ha adquirit amb la tasca que realitza a Girona i establir-hi acords de col·laboració".