Un dels objectius de la Cambra de Comerç de Girona durant el 2015 és trobar feina a 230 joves de la demarcació que tinguin menys de 25 anys. Si ho aconsegueix, rebrà una ajuda europea de prop de mig milió d'euros. Aquest pla europeu, que és prorrogable quatre anys més, podria convertir-se en un important baló d'oxigen per als joves, un dels col·lectius més castigat per la desocupació. Es calcula que actualment hi ha prop de 2.900 nois i noies gironins de menys de 25 anys inscrits a les llistes de l'atur. Per intentar trobar una sortida professional a aquest grup de població, la Cambra de Comerç de Girona ja s'ha posat en marxa per aconseguir els requisits marcats per Brussel·les. Un dels primers passos està sent la recerca de les empreses gironines de tots els sectors que en aquests moments estiguin ampliant la seva plantilla a les quals s'oferirà formar part d'aquest programa que també els beneficiarà, ja que rebran una part de l'ajut europeu.

Els joves seleccionats tindran un contracte mínim de sis mesos i rebran la formació necessària per ocupar el seu nou lloc de treball.

A més de combatre la desocupació juvenil, la Cambra de Comerç de Girona segueix treballant en quatre eixos principals: la internacionalització empresarial; els tribunals arbitrals i l'emprenedoria i la competitivitat.

Pel que fa a la situació econòmica de la Cambra de Comerç de Girona, el seu president, Domènec Espadalé, assegura que és estable i descarta mesures dràstiques com ara vendre patrimoni. A més confia en què l'economia catalana creixerà l'any que ve un 2,1per cent.

"Abans ens venien els recursos, ara hem de buscar-los", explica Espadalé que afegeix que enguany la Cambra s'ha vist obligada a aprovar un pressupost extraordinari de prop de 50.000 euros pels recàlculs del "Fondo Intercameral de l'IAE -impost sobre activitats econòmiques".

Optimista per Fira de Girona

Espadalé també es va referir ahir a Fira de Girona, destacant que les fires que s'hi han celebrat aquest any han estat un èxit. Respecte al buit de poder en la direcció, va assenyalar que primer cal completar la fusió amb l'Auditoir Palau de Congressos i després triar la persona que haurà de dirigir aquesta infraestructura.