El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va sostenir que la llibertat d'horaris no perjudica el petit comerç sinó que el beneficia, una postura contrària a la que defensa el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig. "No el perjudica en absolut. Fins i tot el beneficia", va afirmar a preguntes dels periodistes sobre si la llibertat horària en el comerç, el major eix del conflicte pels horaris comercials que mantenen el Govern espanyol i la Generalitat, perjudica el petit comerç en detriment de les grans operadores.

La Generalitat demanarà al Constitucional l'aixecament de la suspensió cautelar de la llei catalana de comerç, que el ple del TC va acordar després d'admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern central. L'executiu del PP va interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei catalana d'horaris comercials en considerar que vulnera la legislació estatal, a l'establir un règim horari comercial "més restrictiu".

El màxim horari setmanal d'obertura comercial que estableix la Generalitat és de 72 hores, mentre que la normativa estatal estableix que la limitació ha de ser com a mínim de 90 hores.