L'empresa de transports elèctrics interurbans Teisa, ja opera conjuntament amb La Hispano Hilarienca, després que a principis d'any quedessin integrades dins el mateix grup d'empreses dedicades al transport de viatgers en autocar i autobús per la demarcació gironina.

Aquesta annexió es va produir després que Teisa invertís en l'adquisició de La Hispano, la qual seguirà mantenint la seva identitat com a marca i com a empresa i prestant els mateixos serveis de línies regulars sota titularitat de la Generalitat de Catalunya, dels serveis de transport escolar a La Selva i el Gironès, i oferint el lloguer d'autocars per a excursions al servei dels seus clients.

A més, aquesta unió permetrà a Teisa intervenir en la gestió administrativa i logística del transport urbà de Girona, ja que La Hispano forma part des de 1989, de la Societat Anònima Transports Municipals del Gironès, empresa concessionària del transport urbà de la ciutat de Girona.

Per la seva banda, Teisa seguirà oferint serveis interurbans amb vehicles urbans en alguns municipis com Girona, Salt, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis, a més de ser concessionària del Transport Públic d'Olot, que disposa d'una sèrie de línies urbanes que operen dins la capital de la Garrotxa.

Empreses històriques

La Hispano Hilarienca -fundada l'any 1927- comptava abans de l'annexió amb un equip de més de vint persones i amb una flota de vint autocars dedicada al transport regular i discrecional, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional. A més l'empresa disposa de garatges a Sant Hilari Sacalm i a Salt i àmplies oficines, totalment informatitzades des del 1985.

Pel que fa a l'empresa banyolina Teisa -fundada l'any 1920- fa gairebé un mes va invertir 1.715.000 euros per adquirir nou autobusos completament nous en la seva aposta per la utilització de vehicles de baixa emissió i de noves tecnologies i combustibles més nets.

Dels nous vehicles, amb els quals l'empresa va ampliar la seva flota de 147 autobusos, cinc són autocars interurbans de 59 i 55 places, un autobús urbà de 85 places, un altre autocar suburbà de 59 places, un autocar discrecional de 55 places i un microbús de 28.

Ara, després d'aquesta annexió, aquestes dues empreses històriques en el territori gironí, donen feina a 210 persones de forma directa i a 90 persones més que realitzen l'acompanyament dels escolars durant el trajecte diari a les escoles, tots ells distribuïts a totes les comarques de la província de Girona.

A més, compten amb un total de 170 autocars urbans, interurbans de rodalies i de mitja i llarga distància i operen en més de 50 línies de transport regular i a la demanda. També realitzen unes 80 rutes escolars i de transport adaptat, a més d'oferir serveis d'excursions d'àmbit nacional i circuits internacionals en autocar.