L'empresa gironina Roberlo, que fabrica productes químics per a la indústria de l'automòbil i la construcció, ha comprat el 100% de la companyia britànica Chemfix. Amb aquesta adquisició industrial, la més important que ha fet el grup en els seus 46 anys d'història, Roberlo preveu incrementar fins a un 30% la seva facturació aquest 2015 i tancar l'any arribant a fregar els 65 milions d'euros. La compra de Chemfix també suposa reforçar l'estratègia d'internacionalització de Roberlo perquè, arran d'aquesta operació, el 85 per cent de la seva xifra de negoci ja es mou en mercats exteriors. El grup té una plantilla de més de 400 treballadors, cinc fàbriques i deu filials.

Roberlo SA té la seu central a Riudellots de la Selva. Fundada ara fa 46 anys amb capital familiar, l'empresa es dedica a fabricar productes químics per repintar, reparar i fixar carrosseries d'automòbils i també per als sectors de la construcció, la indústria, la nàutica i el bricolatge. Ara, Roberlo ha fet un pas més en la seva estratègia d'internacionalització. El grup gironí ha comprat el 100% de la companyia anglesa Chemfix Products LTD, situada al municipi de Dewsbury (a prop de Leeds). Aquesta compra, l'adquisició industrial més important que ha fet Roberlo, suposa integrar al grup gironí una firma que va tancar el 2014 facturant 12 milions d'euros i incrementar la plantilla en 75 treballadors. Segons destaca la direcció, amb aquesta compra Roberlo vol seguir creixent en una de les seves dues principals àrees de negoci: l'ancoratge químic. De fet, l'objectiu és arribar a situar-se entre els tres primers productors europeus que fan servir aquesta tecnologia.

La internacionalització

La integració de Chemfix també es traduirà en més presència internacional i en un augment dels beneficis. Amb la compra de la firma anglesa, Roberlo incrementa un 5% la seva xifra de negoci a l'exterior. Roberlo SA va començar a operar en mercats internacionals ara fa vint anys i, durant els sis últims de crisi econòmica, el seu percentatge d'exportació no ha parat de créixer fins arribar al 85% actual.

Fonts de la direcció de l'empresa destaquen que "aquesta inversió és especialment rellevant per tot allò que aporta a nivell econòmic i estratègic". "Per una banda, ens consolida com a líders europeus en un sector on portem temps treballant; i per l'altra, la dimensió econòmica de l'acord ens ofereix la possibilitat de donar un gran impuls al nostre projecte", subratlla la societat Roberlo en un comunicat.

Gràcies a la compra de Chemfix, el grup gironí preveu incrementar fins a un 30% la seva facturació aquest 2015, arribant a fregar els 65 milions d'euros. Amb aquesta adquisició industrial, Roberlo SA compta amb cinc fàbriques. Dues d'aquestes estan ubicades a les comarques gironines mentre que les altres es troben instal·lades al Brasil, a Rússia i al Regne Unit. El grup gironí té un total de deu filials i empreses repartides per tot el món. La seva plantilla supera els 400 empleats, dels quals la meitat estan treballant a l'estranger.