El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) al gener a la demarcació de Girona es va situar en 55.903 aturats, cosa que suposa 741 persones més que el desembre, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Com ha passat a Catalunya i al conjunt de l'estat espanyol, aquest augment de 741 és el més baix en un mes de gener que es registra a Girona des del 2007 quan els aturats no només no varen créixer sinó que es van reduir en 58 persones. Mentre que en termes mensuals, l'atur segueix creixent, en termes anuals a les comarques gironines s'acumulen 18 mesos seguits de caigudes, en concret des del mes d'agost del 2013.

Per sectors, les comarques gironines varen aconseguir reduir l'atur al gener en relació amb el desembre en l'agricultura (-38 aturats), la indústria (-22) i la construcció (-72). Per contra, la frenada del sector serveis va aportar al SOC 732 persones.

Tot i aquest increment de l'atur en termes mensuals, en relació amb el gener del 2014 les persones sense feina varen caure de 4.168 desocupats, una reducció percentual del 6,94% i ja suma 18 mesos seguits de reduccions de l'atur.