La presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, va dir ahir que l'organisme "va fer el que havia i podia fer" en el procés de sortida a borsa de Bankia. Durant la presentació del Pla d'Activitats per al 2015, Rodríguez va recordar que "es va analitzar tota la informació comptable que venia de les caixes que posteriorment van formar Bankia, es van analitzar totes les auditories i es va revisar tota la informació que es presentava". A més, abans que sortís a borsa es va avisar la CECA, la patronal de les caixes d'estalvis, que el tram institucional havia de ser més gran del previst, raó per la qual el preu de sortida de Bankia "es va rebaixar sensiblement". "Sincerament, de vegades no he entès coses que he llegit sobre el procés de sortida a borsa de Bankia", va dir.

La declaració

Una exconsellera imputada en el "cas Bankia" va advertir de les "notòries incoherències", "inconsistències" i "errors de càlcul" en què van caure els dos pèrits que van qüestionar els comptes de l'entitat, ja que van partir de la "premissa errònia" que "tot és el mateix".

En un escrit remès al jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, Araceli Mora rebat les conclusions dels dos experts cedits pel Banc d'Espanya per treballar en el cas que van afirmar que els comptes amb els quals Bankia va sortir a borsa el 2011, i també les posteriors, no responien a la seva "imatge fidel". L'exconsellera independent precisa que, en tot cas, els errors comptables apreciats pels pèrits no són constitutius de retret penal.