Pep Guardiola, entrenador del FC Bayern de Munic, els germans Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, i Paco Pérez, propietari dels restaurants Miramar, a Llançà, i Cinc, a Berlín, participen en l´acció promocional i comercial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona al mercat alemany.

Els dies 9, 10 i 11 de febrer, tindrà lloc a les ciutats de Munic, Berlín i Hamburg, respectivament, un cicle de trobades comercials i presentacions promocionals segmentades per producte de l´oferta turística de les destinacions turístiques gironines adreçada a més de cent agents de viatges i operadors turístics d´Alemanya i vuitanta mitjans de comunicació del país. Participen en l´acció una trentena entitats i empreses gironines de la demarcació.

La tarda de dilluns 9 de febrer, a l´Hotel Kempinski de Munic, es farà el workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona en què vint-i-set entitats i empreses gironines dels sectors de l´allotjament, agències de viatge receptives, empreses d´activitats de turisme actiu, empreses del turisme de reunions i diversos municipis turístics, mantindran entrevistes amb 80 agents i operadors turístics alemanys per donar a conèixer els productes específics de la destinació per a la temporada 2015.

A la reunió de treball i d´intercanvi entre professionals, seguirà una presentació audiovisual de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona adreçada als agents de viatge i mitjans de comunicació assistents i una intervenció de Pep Guardiola, entrenador del FC Bayern de Munic; de Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris d´El Celler de Can Roca, i de Joan Giraut, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La directora general de turisme, Marian Muro, i la delegada del Govern a Alemanya, Mar Ortega, assistiran a l´acte en representació de l´Agència Catalana de Turisme i la Generalitat de Catalunya. L´acció finalitzarà amb un còctel gastronòmic per a dos cents assistents, elaborat per El Celler de Can Roca, que es desplaça a Munic per l´ocasió.

L´endemà, el dimarts 10 de febrer, al restaurant Cinc, distingit amb una estrella Michelin i situat en el luxós hotel Das Stue de Berlín, tindrà lloc una presentació exclusiva de la destinació per a trentena-cinc periodistes, opinadors i prescriptors alemanys especialitzats en turisme, viatges i gastronomia. En aquesta ocasió, el cuiner gironí Paco Pérez, que acumula cinc estrelles Michelin, elaborarà un àpat-degustació especial per als convidats. Assistiran a l´acció de comunicació el vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm, i la delegada del Govern de Catalunya a Alemanya, Mar Ortega.

Finalment, el dimecres 11 de febrer, a l´emblemàtic edifici Nord Event Panorama de la ciutat d´Hamburg, de les 18.30 h a 20 h, tindrà lloc el workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre vint entitats i empreses gironines dels sectors de l´allotjament, agències de viatge receptives i les empreses del turisme de reunions, i 65 agents i operadors turístics de l´àrea metropolitana. Després de les reunions de treball, s´oferirà la presentació de la destinació als agents de viatge i vint-i-cinc mitjans de comunicació, en la qual també participarà el vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm. L´acte conclourà amb un còctel ofert per l´Aula Gastronòmica de l´Empordà-Cuina de l´Empordanet.

El President de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, manifesta en relació amb l´acció que «des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona assumim el rol de plataforma promocional de les nostres destinacions a l´estranger; i que ens acompanyin 30 entitats i empreses gironines ens confirma l´encert en el plantejament de l´acció promocional i comercial que hem concebut». Giraut afegeix «comptar amb personalitats mediàtiques com Pep Guardiola, els germans Roca i Paco Pérez ens esperona en la nostra missió i ens afegeix valor. La seva implicació amb el sector i el país és total i ens ajuda a afrontar reptes».