Els croats més necessitats es mobilitzen aquests dies per obtenir la condonació dels seus deutes anunciada pel govern, en un pla que afectaria unes seixanta mil persones. Danica Bardos, ciutadana preguntada quan sortia de la secció "Condonació de deutes" de l'agència financera estatal Fina, va explicar que allà, després de verificar les seves dades, li van dir que complia els requisits necessaris perquè li sigui anul·lat el seu deute de 13.500 kunes (1.800 euros), i que han acceptat la seva documentació.

"Fa tres anys que estic sense feina. Amb dos fills i una ajuda social que suma 1.500 kunes (200 euros) al mes no m'arriba per pagar les despeses d'habitatge. Això és per a mi una salvació, però fins quan?", es va preguntar.

Bardos és una de les prop de 15.000 persones que, segons dades oficials, des de dilluns passat es presenten cada dia davant les autoritats pertinents amb l'esperança de complir les condicions necessàries per veure's incloses en el projecte del govern de Croàcia sobre la condonació dels deutes als més necessitats.