Aena ha entrat en la recta final del procés de sortida a borsa, que culminarà aquest dimecres amb el tradicional "toc de campana" al parquet madrileny que marcarà l'inici de la seva marxa borsària. Fins ara, l'alta demanda que ha rebut la col·locació tant per part d'inversors institucionals com per particulars ha situat el preu a la part alta de la forquilla orientativa i, segons les últimes dades conegudes, es troba en un mínim de 55,7 euros, mentre que el màxim es manté en 58 euros.

D'aquesta manera, el valor del 100% d'Aena estaria entre 8.355 i 8.700 milions d'euros i, si es confirmessin aquests preus, l'Estat ingressaria entre 4.094 i 4.263 milions pel 49% que es privatitza. No obstant això, el preu definitiu de tots dos trams de l'oferta pública de venda (OPV) es coneixeran avui, mentre que demà Aena adjudicarà les accions i dimecres els títols començaran a cotitzar.

El procés de privatització parcial ha afrontat diverses vicissituds des de que el Govern l'aprovés el 13 de juny de 2014. Així, l'eufòria desfermada entre els inversors i el Govern per l'èxit del procés no la comparteixen els treballadors d'Aena, que tenen previst concentrar-se en la porta de la Borsa de Madrid el dia del debut borsari, que coincideix amb la primera de les 27 jornades de vaga per exigir el compliment dels compromisos amb la plantilla i la seguretat de les operacions.