Els directius dels bancs privats més importants del món van ?obrir ahir a Istanbul la reunió anual de l'International Institute of Finance (IIF), esdeveniment paral·lel a la cimera del G-20 que arrenca avui a la mateixa ciutat. La trobada va ser inaugurada pel viceprimer ministre turc Ali Babacan, una peça clau en la planificació econòmica del seu país, que també figura avui com a amfitrió de la reunió del G-20. Babacan va centrar el seu ?discurs en la importància del paper de la petita i mitjana empresa en el desenvolupament econòmic sostenible i va destacar l'enorme creixement de Turquia en l'última dècada, segons recull l'agència semipública turca Anadolu.

El viceprimer ministre va subratllar la idoneïtat d'un fòrum de les dimensions del G-20, atès que en una trobada "amb 40 o 50 participants no hi ha temps per parlar" i "quan hi ha només 7 països, no representen realment l'economia mundial", mentre que el G-20, va assegurar, reflecteix "un 70 o 80% del producte econòmic mundial".

La trobada, que es clausurarà avui al migdia, ha comptat, entre els financers participants, amb dos d'espanyols: José Manuel González-Páramo, del BBVA, i Javier Pérez, president de Mastercard Europe. A més, durant la jornada d'ahir van parlar Zhu Guangyao, viceministre de Finances de la Xina, i Alexandre Tombini, governador del Banc Central del Brasil.

En la sessió d'avui, d'altra banda, hi participaran Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra, Pier Carlo Padoan, ministre de Finances d'Itàlia, i el mexicà Ángel Gurria, secretari general de l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic i figura principal de la cimera del G-20 que s'inaugura avui mateix a la capital turca.