Diversos exconsellers i exdirectius de Caja Madrid que van usar les targetes opaques de l'entitat ja s'han oposat a la seva imputació, encara que alguns han anat més enllà en demanar al jutge Fernando Andreu que arxivi el cas per considerar que els fets dels quals se'ls acusa han prescrit.

Aquest ha estat el cas de l'exdirectiva Elena Gil García, que va gastar amb la seva visa 72.500 euros, principalment en joies (uns 15.900 euros en total), articles en botigues de luxe com Chanel o Armani o viatges, i a la qual el magistrat va imputar juntament amb la resta de beneficiaris d'aquestes targetes el passat 28 de gener.

La defensa de Gil García, que va dimitir dues setmanes després que esclatés l'escàndol el passat octubre del seu lloc de consellera independent de Jazztel, ha presentat un escrit al magistrat en el qual l'emplaça a revocar la seva decisió d'imputar-li un delicte d'apropiació indeguda i arxivar les actuacions respecte a ella.

Segons explica, en la línia del que ja han al·legat altres imputats, els alts responsables de la caixa li van lliurar una targeta "no corporativa" en la seva condició d'alta directiva. Però aclareix que ella va ser cessada del seu lloc -pel qual va rebre un salari brut de 143.041 euros més un complement de 61.303 i altres sis pagaments mensuals de 6.130, segons el contracte de cessament que aporta- l'1 de juliol de 2004. A més, l'últim moviment que figura en el seu visa és del 26 d'agost d'aquest any, amb el que s'ha sobrepassat els 10 anys de termini de prescripció previst per la llei. És més, els fets ja estaven prescrits, en concret per un mes, quan la Fiscalia Anticorrupció va denunciar els fets el 25 de setembre del passat any. Amb tot això, subratlla que s'ha extingit qualsevol retret penal que es pogués arribar a fer-li, per la qual cosa el magistrat ha d'arxivar el cas respecte a ella.

Altres usuaris de les targetes segueixen optant per recórrer la seva imputació i afirmar que les targetes formaven part de les seves retribucions. Entre ells, l'exalcalde socialista José María Arteta, a qui Andreu ha citat a declarar dilluns que ve al costat d'altres 9 exconsellers de la caixa, en la qual ell va treballar entre 2003 i 2010, període en el qual va arribar a gastar 137.617 euros.

Arteta recrimina a més a l'instructor que "afirmi que les quantitats rebudes no eren declarades" al fisc quan encara Hisenda no ha respost al requeriment referit a les inspeccions que va realitzar en la caixa en el període investigat.