El ministre de Finances grec, Yanis Varufakis, creu que malgrat els "desacords" que encara hi ha entre el Govern d'Atenes i els seus socis de l'Eurozona, és possible desenvolupar un nou pacte que sigui mútuament beneficiós. Així ho va apuntar en una entrevista a l'edició dominical del diari grec Kathimerini, on va assenyalar que els esdeveniments dels últims dies li han donat "un grau suficient d'optimisme" per pensar que es pot arribar a "un nou acord entre Europa i Grècia, que posarà fi a una crisi que s'autoalimenta i crearà una nova relació de confiança entre nosaltres i els nostres socis". Un acord, va dir, que es podria produir encara que fos "a l'últim minut".

A l'entrevista, Varufakis reconeixia, però, que encara existeixen grans diferències en assumptes que el Govern grec considera clau, com són la reforma laboral o la política de privatitzacions. Sobre això, Varufakis va explicar que l'objectiu del Govern és passar de la "lògica de venda (de propietats estatals) a ?preus irrisoris a la lògica del foment", sempre "en cooperació amb el sector privat i els inversors ?estran?gers".

La nova política de privatitzacions té com a objectiu no només fomentar l'activitat econòmica, sinó també crear una font addicional d'ingressos, que permeti finançar, per exemple, els fons de pensions, "brutalment afectats per la crisi".

Un altre punt en el qual encara hi ha fortes diferències, reconeix el ministre, és el que es refereix al programa d'ajust fiscal, concretament a l'objectiu del Govern d'Atenes de reduir l'objectiu del superàvit primari (que exclou el pagament d'interessos del deute) a un 1,5% del Producte Interior Brut, en lloc del 3% previst per a aquest i del 4,5% per al proper any.

Per al Govern d'Alexis Tsipras el tema del superàvit primari constitueix una de les anomenades "línies vermelles", ja que s'espera que el relaxament d'aquest objectiu pugui ajudar a finançar la lluita contra la crisi humana.

Varufakis va deixar clar que Grècia no té cap Pla B per al cas d'un fracàs de les negociacions, i que es dirigeix a l'Eurogrup amb la "ferma posició" que es pot arribar a un acord, encara que sigui a "l'últim minut".

A la pregunta de si el sistema bancari és actualment segur, Varufakis va respondre que el mateix Banc Central Europeu ha deixat clar que no genera cap problema. "Crec que nosaltres, els polítics de l'Eurogrup i de les institucions europees, complirem amb el nostre deure de no crear cap problema que pugui atemptar contra la unió monetària, econòmica i bancària de l'eurozona", va recalcar.