La biotecnològica gironina AB-Biotics, que cotitza al mercat Alternatiu Borsari (MAB), s'ha aliat amb l'empresa Derbycare, que pertany al grup asiàtic Hutchinson Whampoa Limited, per comercialitzar a la Xina un producte probiòtic pediàtric dissenyat per tractar el còlic infantil.

Segons va informar AB-Biotics en un comunicat, el nom comercial del producte serà AB-Kolicare i es començarà a llançar durant el primer semestre d'aquest any.

La fórmula d'aquest producte està basada en probiòtics, és a dir, microorganismes vius presents de forma natural en l'intestí humà, i ha estat específicament dissenyada per al tractament del còlic infantil.

Derbycare iniciarà en aquest 2015 nous estudis clínics amb un mínim de 3.000 pacients per avalar l'eficàcia del producte i el seu valor comercial per al mercat xinès.

AB-Biotics va desenvolupar un estudi clínic amb lactants amb una mitjana de plor d'entre 60 i 240 minuts, que va demostrar una reducció mitjana del 67,5 % del temps de plor diari, després de 14 dies de tractament amb el nou producte.

Possible ampliació de negoci

També AB-Biotics i Derbycare col·laboraran en la recerca i desenvolupament de noves fórmules probiòtiques per comercialitzar a la Xina i altres mercats.

"Aquest acord permet a AB-Biotics entrar al mercat pediàtric xinès amb un soci ben posicionat que també ens permetrà desenvolupar noves solucions innovadores gràcies al seu excel·lent institut d'investigació", destaquen els emprenedors gironins Miquel Ángel Bonachera i Sergi Audivert, consellers delegats d'AB-Biotics.