La pensió mitjana de jubilació es va situar en 901 euros al febrer a Girona, amb un creixement superior al 2% respecte a la xifra d'ara fa un any. Per primer cop en la història, la nòmina mensual dels jubilats gironins supera els 900 euros de mitjana. No obstant, segueixen cobrant molt menys que els seus homòlegs del conjunt de Catalunya (1.029 euros) i Espanya (1.014 euros).

Pel que fa a la pensió mitjana del Sistema, que comprèn les diferents classes (jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i a favor de familiars), a Girona es va situar en 799 euros després de créixer un 2% en taxa anual.

Envelliment de la població

Segons la Seguretat Social, la nòmina mensual de pensions contributives va arribar als 8.169 milions d'euros el passat 1 de febrer a tot l'Estat, amb un creixement interanual de la despesa superior al 3 per cent. En el cas de les comarques gironines, la nòmina de les pensions supera els 121,5 milions d'euros. En ambdós casos es tracta de rècords històrics impulsats pel progressiu envelliment de la població.