El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, ha citat a declarar com a imputats 37 usuaris de les targetes opaques de Caja Madrid més entre els propers 9 i 13 de març.

Entre ells, l'exsecretari del Consell Enrique de la Torre, que va gastar 304.818 euros i a qui molts dels imputats han assenyalat com la persona que els lliurava la seva visa i que haurà de comparèixer el dia 9; i l'excap de la Casa del Rei en l'època de Joan Carles I, Rafael Spottorno (223.900), convocat pel 13. El rei Felip VI va acceptar la seva dimissió l'octubre passat deprés de destapar-se el cas.

Andreu, que atribueix als exconsellers un delicte d'administració deslleial i un altre d'apropiació indeguda i als exdirectius únicament aquest últim, ha interrogat ja aquest mes febrer a 27 antics membres del Consell d'Administració de Caja Madrid i Bankia. En la causa també estan imputats els expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato i l'exdirector financer Ildefonso Sánchez Barcoj.

Andreu va imputar 79 usuaris de les targetes opaques a finals de gener -encara que alguns com Mercedes de la Merded i Pedro Bugidos ja han mort. Segons fonts jurídiques, el magistrat ha deixat fora d'aquesta nova tanda a tots aquells als quals no se'ls pot fer retret penal algun perquè els fets ja haurien prescrit.