Gas Gas negocia la seva venda al grup austríac KTM, la companyia de motos off road més important d'Europa. L'operació, que es podria tancar en un mes, permetria reflotar el fabricant gironí de motos de trial. Gas Gas va presentar preconcurs de creditors a principis d'any i va aturar la producció de la fàbrica de Salt.

Gas Gas busca des de fa mesos refinançar el seu elevat deute amb la banca -entre els creditors hi ha Banc Sabadell i l'Institut Català de Finances-, però no ha tingut èxit. La impossibilitat de tancar un acord, va portar la firma de Salt a presentar preconcurs de creditors amb un deute de 24 milions d'euros. La maniobra li donava marge per negociar.

Segons avançava Expansión, La intenció de la firma era trobar un inversor que aportés un mínim 5 milions d'euros a la companyia, fet que permetria renegociar el deute actual. Però, l'objectiu de KTM, segons La Vanguardia, és fer-se amb el 100% de la companyia. Des de 2013, Gas Gas és propietat d'un grup inversor israelià, qua controla prop del 70% del capital. El director general de la companyia, Ramon Puente, és el segon accionista de referència, i un tercer paquet accionarial està en mans d'Ingenia Capital, un fons de capital risc impulsat per la Generalitat.

Amb un centenar de treballadors, Gas Gas fabrica anualment unes 8.000 unitats. Exporta el 90% de la producció a més d'una cinquantena de països. Amb una facturació d'uns 40 milions d'euros, l'any 2013 -el darrer en què hi ha comptes disponibles dipositats al Registre Mercantil- va registrar unes pèrdues de 2,7 milions d'euros.

La companyia de Salt és líder mundial en motos de trial, i el tercer fabricant de motos d'enduro. En aquest darrer segment, és on KTM té la seva principal força, pel que la compra de Gas Gas li donaria rellevància en el món del trial.

Tot i ser rivals, no és el primer cop que Gas Gas i KTM negocien un acord. Per exemple, el primer trimestre de l'any passat, la companyia de Salt va comprar una tecnologia de motors de 2 i 4 temps a Husqvarna Motorcycles , filial del grup austríac.