La crisi ha acabat i el sector immobiliari presenta bones perspectives, sobretot en aquelles zones on hi ha demanda de la classe mitjana i alta. Així ho va assegurar ahir l'economista Gonzalo Bernardos, director del Màster en assessoria i consultoria immobilària de la Universitat de Barcelona, durant la Jornada Immobiliària 2015 del Col·legi d'API de Girona.

Abans de pronunciar la seva conferència -"Recuperació suau o nou boom immobiliari"- Bernardos va assegurar a Diari de Girona que 2015 serà "un bon any per a la inversió immobiliària", ja que no hi ha productes alternatius que ofereixen una rendibilitat tan elevada per als inversors conservadors.

"Hi torna a haver accés al crèdit, la renda fixa no ofereix rendibilitats i la borsa sempre presenta incerteses. L'immobiliari torna a ser refugi de molts inversors", va explicar Bernardos.

En aquest sentit, va assegurar que a les millors zones de les grans ciutats és on més pujaran els preus, però també a Girona. Va pronosticar una alça a l'entorn del 3,5% per la capital de la demarcació aquest 2015, i superior per al 2016. "Si vol comprar un pis a la ciutat de Girona no esperi a l'any vinent".

En canvi, creu que a ciutats com Figueres i Blanes, on hi continua havent un elevat estoc per vendre, els preus dificilment evolucionaran a l'alça.

Un sector a dues velocitats

Segons Bernardos, ens trobem amb un mercat immobiliari a dues velocitats. De la mateixa manera que la bretxa salarial entre els que més tenen i els que menys s'ha incrementat en la crisi, el sector immobiliari també notarà aquestes diferències.

"Arriba una millora substancial per als actius de qualitat, que conviurà amb zones on s'enderrocaran habitatges perquè no hi ha demanda suficient", va assenyalar.