Nestlé España invertirà 102 milions d'euros a construir una nova instal·lació de producció de cafè soluble Nescafé dins la fàbrica de Girona, cosa que la convertirà en la planta més important del grup a Europa i en la tercera al món en aquest producte.

La nova fàbrica, de 10.000 metres quadrats, no estarà operativa fins a finals del 2017 i implicarà entre 30 i 40 nous contractes quan es posi en marxa, segons ha anunciat avui en conferència de premsa el conseller delegat de Nestlé España, Laurent Dereux.

La nova instal·lació permetrà augmentar en un 30 % la capacitat de producció de cafè soluble de la fàbrica de Girona, on a més de cafè soluble de la marca Nescafé es produeixen les càpsules de cafè Don Gusto.

Dereux ha destacat que aquest projecte "estratègic" situarà la planta de Girona, on treballen unes 700 persones, en una posició més competitiva dins del grup a l'hora d'atreure nous projectes en el futur.

L'equipament que es construirà al costat de les actuals instal·lacions de Nestlé a Girona, que ocupen 200.000 metres quadrats, estarà dotat amb tecnologies punta que permetran un estalvi del 40 % en energia i del 30 % en aigua per cada quilo de producte fabricat.

En aquests moments, la fàbrica gironina compta amb dues línies de producció de cafè soluble i la nova instal·lació substituirà la més antiga d'elles, encara que aquesta no serà desmuntada ja que el grup considera que podria ser aprofitada a mitjà o llarg termini.

Fa un any i mig, Nestlé España ja va anunciar una inversió de 44 milions per renovar l'altra instal·lació de cafè soluble, que es troba ara en fase de proves i es posarà en marxa ja el pròxim juliol.

La producció que surti de Girona anirà destinada en gran part a l'exportació ja que, ja en aquests moments, la planta gironina reparteix cafè soluble a uns 70 països.

El director tècnic de Nestlé España, Miquel Serra, ha assenyalat que la construcció de la nova instal·lació, que ja ha arrencat amb tasques preliminars, donarà feina a unes 200 persones durant els dos anys i mig que queden per a la seva posada en marxa.

Laurent Dereux ha destacat que, des del 2007, el grup alimentari ha invertit a la seva planta de Girona fins a 236 milions (als quals caldria afegir els 102 anunciats avui) i que la plantilla ha crescut en unes 300 persones.

Dins dels plans del grup Nestlé per a Espanya, Dereux ha apuntat que "a mitjà termini" podrien produir-se nous anuncis en relació amb Nescafé.

Nestlé compta amb sis fàbriques de Nescafé a Europa i prop d'una trentena arreu del món, en les quals produeix un total de 30.000 tones de cafè soluble a l'any.

Amb la nova inversió, el nou centre de producció de Girona serà el primer d'Europa de Nescafé i el tercer del món, molt poc per darrere del Brasil i Mèxic.

Nescafé, la marca més important del grup Nestlé, compta amb una quota de mercat del 50 % en cafè soluble a Espanya.

Respecte a les previsions econòmiques de Nestlé España per al 2015, Dereux s'ha mostrat optimista per l'inici de la recuperació econòmica i s'ha marcat com a objectiu créixer per damunt del 2014, quan la companyia va aconseguir tornar a augmentar la seva facturació en un 0,9 %, després dels anys difícils de la crisi.

Nestlé España està immersa també en la renovació de les seves oficines centrals a Esplugues de Llobregat, que ha passat per concentrar en un sol edifici els seus 960 treballadors, fins ara repartits en dos.

Quan conclogui l'operació, pressupostada en nou milions d'euros, la firma preveu comercialitzar l'edifici que queda buit al mercat d'oficines de lloguer.