Juncà Gelatines, amb seu a Banyoles i dedicada a la fabricació de gelatines i hidrolitzants, va tancar l'exercici 2014 amb, deixant enrere anys de números vermells. La companyia, que l'any 2011 va superar un concurs de creditors, ha anunciat una inversió d'un milió d'euros per aquest any, quantitat que iguala la invertida l'any 2014 a la planta de Banyoles. L'objectiu és, segons la companyia, «incrementar el rendiment i doblar la capacitat productiva per donar abast als nous mercats exteriors».

Aquest pla d´inversions ha permès Juncà Gelatines doblar la capacitat de producció durant el període 2013-2014, i obrir aquest any 2015 amb un cinquè torn amb el què assoleix la fabricació ininterrompuda. El director general de la companyia, Ferran Juncà, assegura que e lpla de viabilitat «ens ha permès incrementar la plantilla amb deu persones més».

Actualment, Gelatines Juncà compta amb 85 treballadors (20 més que al 2012), i enguany s'ha fixat l'objectiu de superar els 23 milions d'euros de facturació. L'any passat va exportar el 52% de la seva producció, quota que volen incrementar fins al 60% aquest 2015. Europa -sobretot Benelux, Alemanya, Regne Unit i França- són els principals mercats de destí de l'empresa banyolina, que acaba d´obrir mercat a Taiwan, Xile i als Estats Units.