Demà comença la campanya de renda i patrimoni de l'exercici de 2014, que acabarà el proper 25 de juny en el cas de les declaracions amb resultat a ingressar en què el pagament s'efectuï per domiciliació bancària, i el 30 de juny per a la resta de supòsits a ingressar i en tots els supòsits a retornar.

Una novetat d'aquesta campanya és que les declaracions amb el programa "Padre" o altres programes d'ajuda es podran presentar també a partir de demà, igual que els esborranys. Aquest detall és important perquè suposa, per a molts contribuents, la possibilitat de presentar la seva renda dues setmanes abans que l'any passat i, amb això, avançar també les seves devolucions. El servei de cita prèvia s'obrirà el 6 de maig i l'últim dia per sol·licitar-la serà el 29 de juny, mentre que l'assistència a oficines començarà l'11 de maig. Es pot demanar cita a través d'internet o per via telefònica.

D'altra banda, no es confeccionen declaracions amb rendiments del treball superiors a 65.000 euros, amb rendiments del capital mobiliari a partir de de 15.000 euros, amb rendiments d'activitats econòmiques en estimació directa (empresarials, professionals o en atribució) ni amb més d'un immoble arrendat o més de dues transmissions de béns o règims especials. Tampoc es confeccionen declaracions complementàries d'anys anteriors.

Les millores en la campanya d'aquest any se centren, igual que el 2014, en el programa Padre, l'anomenat "Padre simplificat", que resulta més senzill de manejar.

La principal novetat de l'IRPF corresponent a l'exercici de 2014 té per objecte permetre als titulars de deute subordinat i obligacions preferents més capacitat per compensar rendes negatives i positives. Així, les rendes negatives derivades d'aquests instruments financers (o de valors rebuts a canvi d'aquests) que s'hagin generat entre 2010 i 2014 es podran compensar no només amb rendiments del capital mobiliari positius, com succeïa fins ara, sinó també amb guanys patrimonials i amb rendes positives incloses a la base general que procedeixin de la transmissió d'elements patrimonials.

Estan obligats a declarar l'IRPF tots els contribuents persones físiques residents a Espanya, excepte els que hagin percebut, exclusivament, rendes procedents de rendiments del treball personal, iguals o inferiors a 22.000 euros anuals, sempre que procedeixin d'un sol pagador o, si hi ha diversos pagadors, sempre que la suma del segon i posteriors per ordre de quantia no superi en conjunt els 1.500 euros.

El límit es fixa en 11.200 euros anuals en els supòsits que els rendiments del treball procedeixin de més d'un pagador, i la suma de les quantitats percebudes del segon i restants per ordre de quantia superin els 1.500 euros anuals, quan es percebin pensions compensatòries del cònjuge o anualitats per aliments no exemptes o quan el pagador dels rendiments del treball no estigui obligat a retenir.

Per la seva banda, no hauran de presentar declaració de renda els que hagin obtingut durant el 2014 rendiments íntegres del treball, de capital o d'activitats econòmiques, o guanys patrimonials que conjuntament no superin els 1.000 euros ni els que hagin tingut, exclusivament, pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros.

En qualsevol cas, encara que no estiguin obligats a declarar, tots els contribuents que tinguin dret a rebre una devolució han de confirmar l'esborrany o presentar la declaració per obtenir la seva devolució.