La patronal FOEG, conjuntament amb el Departament d'Ensenyament, ha impulsat un projecte per difondre la tasca empresarial a les escoles. La iniciativa, que s'ha batejat amb el lema 'Jo de gran vull ser com tu', es comença aquest any amb una prova pilot adreçada als alumnes de sisè curs de primària de les escoles Migdia i Doctor Masmitjà de Girona. La voluntat és estendre la iniciativa a d'altres escoles de la demarcació a partir del curs vinent. Aquesta iniciativa és pionera per les seves característiques a Catalunya. El projecte combina xerrades a l'aula per part d'empresaris i també visites a algunes fàbriques importants de la demarcació.

El projecte, impulsat per la patronal FOEG i el Departament d'Ensenyament, s'ha batejat amb el nom 'Jo de gran vull ser com tu' i consisteix en xerrades a les escoles i visites a indústries. Aquest curs es fa una prova pilot a dues escoles de Girona -Doctor Masmitjà i Migdia- i la voluntat és estendre-ho a més centres arreu de la demarcació a partir del curs 2015-2016.

L'objectiu és que els alumnes coneguin amb detall la tasca que fan els empresaris i com són les empreses, per mitjà de xerrades i amb visites que s'organitzaran a diferents indústries. La primera xerrada s'ha fet aquest dimecres a l'Escola Migdia i ha anat a càrrec de Laura Liarte de l'empresa Hohner Automáticos SL.. Els mateixos alumnes visitaran dijous l'empresa Xocolates Torras de Banyoles.

Des de la FOEG han defensat que és mot important reivindicar la figura de l'empresari i el seu "paper clau" en la creació de llocs de treball, creixement econòmic i benestar dels territoris. Per això, el projecte té l'objectiu d'apropar la figura de l'empresari i els seus valors a l'escola. Està adreçat als alumnes de primària, és a dir, nens i nenes entre 11 i 12 anys, ja que des de la patronat consideren que estan en l'edat idònia per fer-los arribar aquest programa.

Des de la patronat també volen capgirar la percepció entorn a la figura de l'empresari a través d'aquesta iniciativa. Segons el seu president, Ernest Plana, és una figura "molt estigmatitzada socialment i poc valorada".