La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) denuncia que els serveis de promoció econòmica dels ajuntaments han assumit funcions en matèria de formació, ocupació o promoció del comerç que pertocarien a les patronals.

És una de les qüestions que es van posar sobre la taula en una reunió celebrada ahir a la tarda amb empresaris gironins de diferents setors per analitzar la situació actual de les pimes a la demarcació i elaborar un catàleg de propostes de millora.

La sessió de treball s'emmarcava en les trobades que s'estan realitzant a tot el territori català de cares al II Congrés de Pimes de Catalunya impulsat per Fepime.

Els empresaris també van coincidir en la necessitat que hi hagi més control de les administracions per combatre l'intrusisme sobretot en sectors com la construcció, la reparació de vehicles o els agents comercials.

Infraestructures i impostos

També es van mostrar preocupats per la situació de l'aeroport de Girona amb la retallada de vols de Ryanair i en aquest sentit consideren bàsic atraure companyies àries interessades a ampliar l'oferta.

En relació amb les infraestructures,van reiterar el "greuge de la carretera N-II" encara pendent de finalitzar les obres de remodelació i es va reclamar una solució per als transportistes que tenen prohibit circular pel tram gironí d'aquesta via i han de pagar peatge.

Altres qüestions que s'han tractat són el cost de l'energia a què han de fer front les empreses gironines que és molt més elevat que en altres països com, per exemple, França; i el retard en el pagament de l'IVA a les empreses que, segons van manifestar, compromet la seva tresoreria.

Finalment es va assenyalar la problemàtica amb la beca-salari de la Formació Dual que impedeix a moltes empreses fer un contracte laboral a joves d'entre 16 i 18 anys ja que la normativa de riscos laborals els impedeix fer moltes tasques.

El 6 de maig, se celebrarà una trobada similar a la d'ahir, en aquest cas a Ripoll, i convocada per la patronal comarcal UiER.