Poques hores després de posar-se en marxa el servei de petició de cita prèvia per fer la declaració de la renda, aconseguir plaça a la ciutat de Girona i Lloret de Mar era una «missió impossible». L'allau de peticions per part dels contribuents va col·lapsar el sistema, de forma que era pràcticament impossible contactar-hi telefònicament. A primera hora de la tarda de dimecres, a la pàgina web de l´Agència Tributària ja no s'oferia data disponible per al mes de maig en aquests dos municipis de la demarcació. Tampoc era possible reservar hora per al mes de juny, ja que segons informava el web en aquest mes, encara no s´ha obert l'agenda per demanar cita».

De fet, responsables de l'Agència Tributària van assegurar ahir a Diari de Girona, que «sí que hi ha cites prèvies disponibles», però que «s'aniran alliberant de forma progressiva». «La praxi ens demostra que si obres tot el calendari la gent reserva per a una data molt llunyana i molts d'ells acaben fallant i no es presenten. Per això, només és possible reservar cita prèvia per a dates molt pròximes, i de manera progressiva es van obrint noves dates de reserva», explicava ahir del delegat de l'Agència Tributària a Girona, Honorat Sala.

Alguns contribuents que van denunciar a aquest diari el col·lapse del servei però que van aconseguir contactar amb Hisenda, asseguren que la recomanació que se'ls van donar és trucar «d'aquí a uns dies» per veure si hi ha noves places disponibles perquè els primers dies hi ha moltes peticions.

També els van destacar l'opció de triar altres municipis de la demarcació menys saturats -com ara Figueres, Olot, Ripoll, Santa Coloma de Farners, Roses, Palamós o la Bisbal d´Empordà- per aconseguir cita prèvia.

Tal com recorda Hisenda, es pot aconseguir cita prèvia per dues vies: per internet (les 24 hores del dia) o per telèfon (901 22 33 44, de 9 del matí a 7 de la tarda, del sis al 29 de juny).