Els sindicats han declarat la guerra a la banca espanyola, que ha aprofitat la negociació dels nous convenis col·lectius del sector financer per plantejar una flexibilització d'horaris, l'eliminació de l'antiguitat, o les pagues de beneficis , entre d'altres assumptes. Actualment, la negociació del conveni de banca, el d'estalvi (caixes) i el de les caixes rurals està estancada, segons reconeixen els sindicats, que expliquen que en les últimes reunions "no s'ha avançat gens".

No obstant això, alguns sindicats destaquen una major facilitat per negociar en el conveni de banca, on la patronal, l'AEB, malgrat la distància en els plantejaments, insisteix en la seva voluntat de negociar i dialogar.

Per contra, la situació en el conveni d'estalvi és més complicada, ja que en l'última reunió els sindicats es van aixecar de la taula davant la proposta de Bankia de voler imposar unilateralment a la seva plantilla la jornada partida. El responsable estatal del sector financer d'UGT, Sebastián Moreno, va criticar ahir que la patronal de la banca "vulgui anar massa lluny" amb les seves propostes, que va qualificar d'"excessives".