Comexi Group, companyia líder en la fabricació de maquinària per a la indústria de la conversió de l'envàs flexible, va rebre el premi EMAS d''Innovacions ecològiques eficaces per a la millora ambiental dins la categoria de gran empresa. La Comissió Europea, encarregada d'atorgar les distincions, ha guardonat l'empresa de Riudellots per la tecnologia d'impressió sostenible Comexi Òfset entre les sis candidatures de la seva categoria.

Manel Xifra, president de la companyia, va rebre el premi EMAS durant el transcurs del XVIII Fòrum Europeu de l'Ecoinnovació celebrat a Barcelona. "Aquest guardó ens fa molta il·lusió, és un gran reconeixement a la decidida aposta de l'empresa per incorporar a la nostra innovació l'objectiu de transformar el sector de l'envàs flexible en una indústria sostenible", va destacar Manel Xifra.

En la seva deliberació, el jurat ha valorat la capacitat innovadora de Comexi Group per l'impuls de tecnologies capaces d'eliminar o disminuir l'ús de dissolvents en la indústria de la conversió de l'envàs flexible.

La Comexi Offset CI8 és la primera impressora òfset de format variable sobre tambor central al món especialment dissenyada per imprimir sobre films plàstics. "Una solució que respon als principals desafiaments del sector de la impressió d'envàs flexible: reducció de l'impacte ambiental, increment de l'eficiència energètica, alta qualitat d'impressió i gran flexibilitat de producció" destaca la companyia en un comunicat. Després de la seva presentació al mercat l'any 2012, Comexi Group ha començat a instal·lar els primers equips a Espanya, Àustria, Pròxim Orient, Corea, França, Polònia i la Xina.

Unes referències que Comexi Group preveu augmentar significativament a partir del 2016 gràcies a l'elevat interès del sector en aquesta innovadora tecnologia sostenible.