El consell de ministres va aprovar ahir l'avantprojecte de la Llei general tributària que permetrà donar a conèixer les sentències condemnatòries a morosos i defraudadors de la Hisenda pública. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va dir que la llei inclou finalment la possibilitat que els condemnats puguin evitar que es publiqui el seu nom si fan efectiu el pagament del deute abans que la sentència sigui ferma.

L'avantprojecte ha arribat a la taula del consell de ministres després de passar per diversos òrgans consultius que han posat en dubte la constitucionalitat d'alguna de les mesures que inclou.

En especial la possible vulneració de drets de persones condemnades abans de l'aplicació de la llei que podrien veure com es fan públiques les seves sentències.

Retroactivitat moderada

Sáenz de Santamaría va apuntar que per salvar aquest escull l'executiu espanyol ha optat per aplicar una retroactivitat moderada. Només es publicaran aquelles sentències en ferm que es publiquin des de l'entrada en vigor de la norma, i no les d'abans.