Una delegació del Ministeri de Marina i Pesca d'Indonèsia, encapçalada per la Ministra Susi Pudjiastuti, ha visitat diferents empreses i instal·lacions de l'Alt Empordà per conèixer de primera mà el funcionament de sectors productius que també tenen rellevància en el país del sudest asiàtic.

Durant la visita, organitzada per la patronal gironina FOEG, la delegació indonèsia ha tingut especial interès per conèixer els processos de transformació i manipulació del peix que porten a terme des de fa temps, amb èxit, empreses gironines així com els processos de comercialització i distribució del peix impulsats des del propi sector.

Per això han visitat l´empresa ANXOVES DE L´ESCALA S.A , fundada l´any 1940 i especialitzada en conserves d´anxova i seitó, i el port de Roses, on els representants del Govern d´Indonèsia han pogut comprovar com es du a terme la subhasta del peix a la llotja que disposa dels sistemes més moderns. La pesca és la base de la reconeguda gastronomia de Roses.

Durant la visita s´ha dut a terme un networking que ha servit per posar en contacte diferents empreses del sector de la pesca amb la delegació del Ministeri d´Indonèsia. Bona part de la població d´aquest país del Sud-est Asiàtic està vinculada a la pesca.

A més, la delegació del Ministeri d´Indonèsia s´ha interessat per conèixer com apliquen les empreses turístiques gironines les noves tecnologies en els seus negocis. La visita ha inclòs una parada al càmping Las Dunas de sant Pere Pescador on han pogut conèixer l´alt nivell d´aquestes instal.lacions, que acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu.