Com segellar l'atur a través d'internet

Els serveis públics d'ocupació ofereixen la possibilitat de renovar la inscripció des de l'ordinador o el mòbil

03.06.2015 | 07:25
Com segellar l'atur a través d'internet

Segellar l'atur no ha deixat de ser un tràmit desagradable, però internet ho ha convertit almenys en alguna cosa molt més suportable, sobretot perquè permet mantenir la inscripció en els serveis públics d'ocupació evitant les molèsties i costos de la sol·licitud de cita, els desplaçaments i les cues.

Així doncs, tenint només connexió a internet a través d'un ordinador, tauleta o fins i tot el mòbil, els més de quatre milions d'aturats que hi ha a Espanya poden complir el tràmit seguint una sèrie de passos molt senzills i a qualsevol moment del dia.

El primer que hem de fer és accedir a la web del servei d'ocupació de la comunitat autònoma corresponent, atès que la competència està transferida. La web del Servei Públic d'Ocupació Estatal, que depèn del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, ofereix enllaços a les pàgines d'aquests serveis d'ocupació autonòmics, des d'on podrem segellar l'atur online.

Cadascuna de les plataformes web té el seu propi disseny, però el mecanisme és bàsicament el mateix. Una vegada que accedim a la pàgina del servei d'ocupació que ens correspon haurem de seguir els següents passos:

-Identificació. Per accedir al servei, haurem d'identificar-nos. Per a això haurem d'introduir el nom, el DNI, la contrasenya o les dades que ens exigeixi en cada cas una de les pàgines web, la qual cosa pot incloure un certificat digital

-Accés. Amb les dades d'identificació, accedirem a la web el dia assenyalat i seguirem els passos que s'indiquin en cada cas per complir amb el tràmit.

-Conformació. En tancar la gestió, les plataformes generaran el Document d'Alta i Renovació de la Demanda d'Ocupació (DARDE), generalment un document pdf que confirma la renovació i indica la data de la propera cita.

Quan es realitza el tràmit des del mòbil, els aturats inscrits podran fer-ho mitjançant els navegadors web o a través de les aplicacions que els serveis d'ocupació ofereixen per facilitar la gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Genís Roca
Genís Roca, premi referent digital E-TECH 2017

Genís Roca, premi referent digital E-TECH 2017

La patronal tecnològica gironina celebra aquest dimecres l'entrega dels seus premis

El gironí Miquel Vendrell, nou president dels arquitectes tècnics catalans

El gironí Miquel Vendrell, nou president dels arquitectes tècnics catalans

Encapçala el Consell de Col·legis d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de...

La riquesa de les famílies creix un 9,3% fins al juny

La diferència entre els estalvis i els deutes se situa en 1,3 bilions. Les xifres s'acosten a la...

13 milions de persones en risc de pobresa

Gairebé 13 milions de persones, el 27,9% de la població, es trobaven en risc de pobresa o exclusió...

Enllaços recomanats: Premis cinema