Ciutadans novazelandesos podran menjar carn de porc gironina si prosperen els contactes que dues empreses de la demarcació -Frigorífics Costa Brava i Friselva- mantindran aquesta setmana amb importadors locals d'aquest país i d'Austràlia, si bé en aquest segon cas és un mercat que actualment es manté tancat per la carn de porcí i per als embutits curats.

Representants de les dues companyies, ambdues de Riudellots de la Selva, formen part de la missió comercial que la Federació Catalana d´Indústries de la Carn (FECIC) ha iniciat avui a aquests mercats.

Una de les apostes de la federació càrnia catalana passa per fomentar i treballar en la internacionalització de les empreses, recorda la patronal en un comunicat, en el que ressalta que una de les finalitats de la missió comercial és conèixer de primera mà aquests dos mercats.

Paral·lelament a les visites comercials que es realitzaran, la responsable del Departament Internacional de FECIC, Elena Laguia, mantindrà reunions amb diferents organismes oficials, entre les quals en destaca la prevista a Canberra amb el Servei d´Inspecció i Quarantena d´Austràlia del Ministeri d´Agricultura (AQIS), amb l´objectiu, segons comenta la responsable internacional, de «conèixer l´estat actual de protocol existent entre Espanya i Austràlia per a l´homologació d´establiments i l´obertura de les nostres exportacions per als productes que actualment presenten restriccions».

A més, la seva agenda també inclou reunions a Wellington amb la New Zeland Pork Association o la Beef and Lamb NZ (associació d´empreses de carn de vacum i oví), i diverses visites a companyies de distribució comercial de Nova Zelanda per recavar informació sobre la cadena de distribució de carn i productes carnis i poder informar així a les seves empreses interessades en aquell mercat.