Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, País Valencià, Balears i Múrcia, i l´empresari David Martín, director general de Tradeinn, són seran premiats en el III Girona Talent i prenen el relleu de Gabriel Ferraté i Juli Soler, premiats l'any passat. Els guardons -dissenyats per a l´ocasió per l´artista Joan Mateu- s'entregaran durant la primera de les dues jornades d'aquest esdeveniment que portarà 30 ponents de prestigi a la ciutat de Girona per parlar d'idees, coneixement, noves tecnologies i les darreres novetats en sectors com internet, la medicina, el turisme, els festivals de música, l´economia, l´arquitectura i les xarxes socials.

Entre els ponents, hi ha noms de referència al territori com Jaume Sanabras (Marlex), Judith Viader (Frit Ravich), l´arquitecta Bet Capdeferro i Ramon Bosch, l´atleta Marc Pinsach, el cineasta Isaki Lacuesta, l´investigador Jordi Barretina, el pastisser Abraham Balaguer i el saxofonista David Salleras, entre altres. Com a novetats les ponències de Sanabras girarà al voltant de l´entrevista que li faran estudiants de Les Alzines i a Viader, estudiants del Bell-­?lloc de Girona. Altres ponents de referència d´aquesta tercera edició són Elies Campo, l´únic enginyer català de Whatsapp, i l´experta en turisme de prestigi internacional com Anna Domingo.

Coorganitzades per l´empresa La Factoria i l´Ajuntament de Girona, el Girona Talent espera reunir unes 500 persones al Palau de Congressos de Girona, el mateix nombre que a l´abril va passar pels Caputxins de Figueres, durant el primer Figueres Talent.